MONTAGEMATERIAAL

Essentieel
De draagconstructie van de zonnepanelen is essentieel. Het montagemateriaal zorgt ervoor dat de zonnepanelen solide op het dak (blijven) liggen. Bij weer en wind.

Uitzetting
Omdat de omlijsting van zonnepanelen en het montagemateriaal van aluminium zijn, dient er rekening gehouden te worden met ‘uitzetting’ van de materialen. Gedurende de dag en het gehele jaar ondergaat het systeem grote temperatuurverschillen. Dit heeft effect op de bevestigingsmaterialen, maar ook op de omlijsting en het glas van het zonnepaneel.

Plat dak of schuin dak
Zonnepanelen worden niet zomaar op een dak geplaatst. Belangrijk is de kwaliteit van het dak. Is de dakbedekking nog goed genoeg om lang mee te gaan? Welk type dakbedekking is het? Welke isolatiemateriaal zit eronder? Factoren die een rol spelen bij de keuzes die wij samen met jou moeten maken om een optimaal systeem te kunnen plaatsen.

Ballast
Op platte daken is de windbelasting een zéér belangrijk aandachtspunt. Er dient o.a. rekening gehouden te worden met de ‘geografische windzone’. Staat jouw bedrijfsgebouw / woning dicht aan de kust of in de binnenlanden? En in het vrije veld of in de bebouwde kom? Hoe hoog is het gebouw en zijn er naastgelegen gebouwen? Al deze aspecten samen bepalen de windbelasting op jouw dak.  Door de montagematerialen te combineren met extra ballast zorgen we ervoor dat ook onder extreme situaties het geheel stabiel op het dak blijft liggen.