Doe niet zomaar iets.
Doe het samen met Meyer Burger.

Er zijn vele fabrikanten van zonnepanelen. En er is Meyer Burger. Zij zijn anders. Zij hebben de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie verder ontwikkeld en efficiënter gemaakt. Hun ingenieurs hebben namelijk verschillende siliciumlagen met elkaar gecombineerd en zo een unieke celstructuur gecreëerd.

De HJT-cellen van Meyer Burger nemen zo duidelijk meer zonne-energie op dan traditionele cellen en de omgezette elektrische stroom stroomt met minder weerstand door het zonnepaneel. Ook bij weinig zonlicht, bijvoorbeeld wanneer het bewolkt is.

Voor nog meer efficiëntie zorgt de verbinding van de cellen door middel van onze gepatenteerde SmartWire-technologie (SWCT™). Want de flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen met tot 30%. De zonnepanelen nemen zo meer energie op en produceren langer stroom. Voor merkbaar meer vermogen per oppervlak op het dak. .

SWCT™ verbetert ook de celstabiliteit en zorgt ervoor dat de zonnepanelen minder gevoelig zijn voor microscheuren, een van de meest frequente oorzaken van energieverliezen bij zonnepanelen.

Duurzaam grenzen verleggen

De zonnepanelen van Meyer Burger produceren energie op een bijzonder duurzame en klimaatvriendelijke manier. Want bij de stroomopwekking in de zonnecellen ontstaan geen broeikasgassen. Dat is voor ons echter niet genoeg. Zij willen dat ook de productie van onze fotovoltaïsche modules duurzaam is.

Daarom wordt er vanaf het begin gekozen voor hoogwaardige materialen, grondstofbesparende productieprocessen, maximaal recyclagevermogen in de zin van de circulaire economie, betrouwbare en transparante toeleveringsketens en geoptimaliseerde transporttrajecten, bijvoorbeeld met de trein.

Productie in Europa

De zonnepanelen worden uitsluitend in Duitsland geproduceerd en er wordt zoveel als mogelijk samengewerkt met leveranciers en partners uit Europa. Dat vermindert de ecologische voetafdruk net zoals de moderne productie-installaties in Hohenstein-Ernstthal, Thalheim (stad Bitterfeld-Wolfen) en Freiberg, die werken op energie uit hernieuwbare bronnen.

In tegenstelling tot andere fabrikanten zien zij consequent af van het gebruik van lood en gebruiken zij duidelijk minder oplosmiddelen.

Ook bij de recyclage van afgedankte zonnepanelen kijken zij naar het totaalbeeld. Want wanneer het leven aan de zonnige kant voor onze panelen voorbij is, is het nog lang niet over.

Gedemonteerde of defecte zonnepanelen landen bij hen niet op de schroothoop. Zij nemen alle afgedankte zonnepanelen terug – zonder uitzondering. En recyclen materialen zoals glas, aluminium, kunststoffen en silicium, zodat ze weer aan de grondstoffenkringloop worden toegevoegd.

Overzicht van de voordelen

 • Maximaal vermogen
  Tot 20% meer energieopbrengst – ook bij weinig licht; ‘s morgens of ‘s avonds of wanneer het bewolkt is.
 • Maximale levensduur
  Decennialang gegarandeerde opbrengsten.
 • Maximale stabiliteit
  Gepatenteerde SmartWire-roosterstructuur zorgt ervoor dat de panelen zo bestendig en breukvast mogelijk zijn.
 • Maximale kwaliteit
  Productie van de zonnecellen en -panelen volgens de strengste normen, uitsluitend in Duitsland.
 • Maximale elegantie
  Onopvallend en superieur ontwerp in perfecte harmonie.
 • Maximale duurzaamheid
  Productie uitsluitend in Duitsland. In tegenstelling tot andere fabrikanten zien zij consequent af van het gebruik van lood en gebruiken zij duidelijk minder oplosmiddelen. En de zonnepanelen kunnen volgens de principes van de circulaire economie worden gerecycled.

Interesse? stuur ons een bericht: