Als schoonheid op dak gewaardeerd wordt….
Autarq maakt prachtige zonneceldakpannen. Deze dakpannen met zonnecellen hebben in de volksmond diverse namen. Als je zoekt op internet dan kom je diverse benamingen tegen zoals onder andere: zonnepannen, solar dakpannen, dakpannen met zonnecellen, zonnepanelen dakpannen, dakpan zonnepanelen, zonnelei.

Wie is Autarq?
Autarq is een Duitse fabrikant die het goed gesnapt heeft en een zéér doordacht totaalsysteem heeft ontworpen. Men is reeds gestart in 2012 en runt inmiddels een semi-automatische fabriek in Prenzlau, Duitsland. De kracht van Autarq zit ‘m o.a. in samenwerking. Men werkt samen met dakpan fabrikanten, o.a. de bekende dakpan fabrikant Jacobi-Walther. De dakpannen worden gebakken bij Jacobi Walther en in de fabriek van Autarq worden de cellen erop geplaatst. Door de samenwerking met de dakpanfabrikant zijn er altijd de juiste passtukken voor handen. Op die manier kan een totaal dakontwerp gemaakt worden van ‘klassieke dakpannen’ gecombineerd met zonneceldakpannen.

Dakpan of zonnepaneel?
De moeilijkheid bij een zonnecel dakpan is dat het een product is waarbij ‘verschillende werelden samenkomen’. Namelijk “de wereld van de dakdekker” die dakpannen plaatsen en “de wereld van de solarteurs” die zonnepanelen plaatsen. De standaard dakdekker ziet een “dakpan met een kabel eraan” dus eigenlijk een zonnepaneel en de standaard solarteur ziet een dakpan met zonnecellen erop, dus eigenlijk een dakpan. Ofwel; de wereld van elektra en dakpannen komt hier samen en daarom lopen veel bedrijven om producten heen als dat van Autarq.

Autarq heeft dit probleem opgelost door met specialistische bedrijven te werken zoals Zonnedesk.nl die verstand hebben van enerzijds dakpannen en een dakopbouw en anderzijds van elektra en het ontwerpen van juiste stringplannen.

Totaalsysteem
Autarq heeft niet alleen een zonnecel dakpan bedacht, maar heeft ook veel aandacht besteed aan het creëren van een veilig (o.a. laag voltage) systeem dat ook op een goede wijze aangebracht kan worden. Want bedenk goed er komen veel solarkabels (stroomkabels) over het dak achter de dakpannen langs te lopen. Het totaalsysteem bestaat o.a. uit de Autarq zonneceldakpan (Autarq solar roof tiles), speciale aansluitkabels (Autarq wire harness) , een speciaal type laag voltage omvormer (Autarq PV converter) en een monitoringsapp. Voor ons als installateur is er goede ondersteuning m.b.t. de juiste panlat afstand, panlat diktes, bevestiging solarkabels aan panlatten etc. Op deze wijze kan er vanuit een plezierige samenwerking met Autarq.com, Jacobi-Walther en Zonnedesk.nl een hoogwaardig, goed uitziend èn veilig eindproduct worden afgeleverd.

Doelgroep
De solar dakpannen van Autarq lenen zich uitstekend voor een huiseigenaar die net even wat meer wensen heeft of voor eigenaren van monumenten die willen verduurzamen, maar daarbij respectvol omgaan met de oude uitstraling van het gebouw. Een architect die zijn of haar vak serieus neemt zal bij ontwerpen van moderne gebouwen ook aandacht besteden aan het zelf opwekken van energie. Dan is het niet meer dan logisch om ook de zonnecel dakpannen van Autarq op te nemen in het ontwerp! Meer weten of bezig met een concrete situatie? Neem contact met ons op via het contactformulier op onze website of bekijk de FAQ op de website van Autarq.